Stjärnkocken Paul Svensson gästade Kök11@

Stjärnkocken Paul Svensson gästade Kök11

2018-02-06

Onsdagen den 31 januari fick vi besök av stjärnkocken Paul Svensson som inspirerade oss med att vara med i köket, hålla en intressant föreläsning för att sedan avsluta med en matlagningskväll. 

Dagen till ära hade Paul komponerat två välsmakande rätter som fanns med på menyn till våra lunchgäster. 

Efter lunchserveringen höll Paul sedan en intressant föreläsning i vår konferenslokal Majoren med temat "Hållbar njutning". Han berättade då om sitt "kaffeknäcke" gjort på kaffesump som de serverar på Fotografiska i Stockholm. Recept för detta kan ni hitta här under.

Under kvällen hade Kök11 bjudit in gäster som fick vara med att medverka på en matlagningskväll tillsammans med Paul.

Det var en otroligt lyckad dag med massor av inspiration. 

Tack Paul för ditt besök och alla andra som på något sätt gjorde det möjligt.

Nedan kan ni se foton från besöket. 

”Kaffeknäcke”
 
2 kg               torrt surdegsbröd, rågbröd el likanande
500 g             kaffesump, dagsfärsk
Ekologiskt vetemjöl
50 g               smör
2 msk            fänkålsfrö
1 msk            dillfrö
1 msk            spiskummin
smör
lagrad ost, hyvlad
 
Doppa brödskivor hastigt i vatten(så det hinner suga in. Lyft och mixa med kaffesump i matberedare med kryddor och smör till en slät deg. Tillsätt vetemjöl tills degen släpper från kanterna. Kavla supertunt, nagga och baka i ugn på 150 c tills frasigt.


Fotografer: Robert Andersson, Cecilia Forss

Paul Svensson pratar med Roger

Kontakta oss

för bästa upplevelsen

Chef